‘Un batec alhora’ és un dels grans títols que ha donat la literatura juvenil recent. Obra de l’autora nord-americana Sharon Creech, va ser tot un fenomen editorial quan es va publicar al seu país, l’any 2004, i des de llavors ha venut més de 100.000 còpies. Explica la historia de l’Annie, una nena de dotze anys a qui li encanta córrer descalça, passar l’estona amb el seu avi i a dibuixar. A les portes de l’adolescència, la vida tranquil•la de l’Annie comença a canviar quan el seu estimat avi comença a perdre la memòria, la seva mare mare li anuncia que espera un nen. En plena confusió sobre el nou món que li cau a sobre, l’Annie es concentra en els deures que li ha posat la seva professora d’art: dibuixar la mateixa poma cada dia durant 100 dies. Un procés en el qual la noia s’adonarà que sí, que ella també és capaç d’adaptar-se als canvis.

Bona part de l’originalitat d’aquesta historia agredolça, que aborda temes com la família, l’amistat o la mort, és la manera com està escrita, en vers lliure i amb un llenguatge senzill i directe. És una mostra del talent de Creech, una de les millors autores de literatura infantil i juvenil dels Estats Units, país on ha rebut les medalles Newberry i Carnegy, dos guardons de referencia en aquest àmbit. Malgrat la popularitat d’‘Un batec alhora’ a l’altra banda de l’oceà, aquí encara és un títol força desconegut. Però s’espera que això canviï ara que l’edita en català Nandibú, l’editorial que ha impulsat Pagès Editors per a títols infantils i juvenils.

Dòria Llibres acull aquest dissabte (19/05/2018) la presentació del llibre. Comptarà amb la lectura i presentació a càrrec de l’escriptora mataronina Lola Casas, experta en literatura infantil i juvenil i tota una ‘fan’ de la novel•la, que ha descobert a la gent de Nandibú. La seva editora, Alba Besora, l’acompanyarà en la vetllada, que comptarà amb la veu d’Imane Akandouch. Un capvespres literari ben especial que s’acompanyarà de diverses sorpreses.

 

Text: Vern Bueno. Capgròs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Cincopa WordPress pluginAnother great product from Cincopa Send Large Files. Also read about Cincopa wordpress plugins for your website.

Comments are closed.