Poesia i música

Poesia i música

Després d’anys de fer de mestra a diferents escoles i havent-me jubilat… aquest curs 2012-13 ha estat un dels més divertits de la meva vida professional!

.

Amb els nens, nenes, mestres i pares de l’escola Germanes Bertomeu, he viscut una aventura plena de música i poesia que ha ajudat a sentir-nos feliços a tots plegats. Una aventura que ha acollit el millor de cada un de nosaltres regalant- nos l’orgull de la feina ben feta i que ha propiciat l’èxit del concert del dia 17 de maig a l’Auditori de Barcelona.

.

El camí el vam començar a principi de curs. Llegint poemes i rodolins, analitzant lletres de cançons, rient amb les coreografies, descobrint un munt de possibilitats en els colors blanc i el negre… amb els alumnes i mestres de Cicle Mitjà i Superior vam  crear entre tots les lletres que posteriorment el compositor Albert  Guinovart convertiria en cançons. Al principi, La xocolata, Animals en blanc i negre, Dia i nit i Blanc i negre ens van semblar molt difícils però, al final, les hem fet nostres i tots les cantem  des del cor. La Sònia, la nostra mestra de música,  i l’experiència de  l’Elisenda Carrasco ens han ajudat en aquest interessant aprenentatge. L’Albert Guinovart, quan ens va visitar, va poder comprovar el bon ambient musical i de treball que es respirava a Germanes Bertomeu

.

Ha estat una alegria poder dedicar un llibre meu a l’escola i també a “Veus per a la música i la integració”, companys en el projecte “Et toca a tu”. El llibre “Com ho acabes?” és un recull de poemes senzills i divertits que queden embellits amb les alegres il·lustracions de Pere Cabaret. En Pere i jo vam celebrar una trobada distesa i comunicativa amb els nois i noies de Cicle Mitja i Superior on tothom va quedar gratament sorprès amb els dibuixos que el nostre amic il·lustrador ens va fer en viu i en directe.

.

El 14 de juny, a punt d’acabar els dies d’escola (que ràpid ha passat el temps!) a la biblioteca Antoni Comas, ens hem trobat de nou per llegir poemes. Mestres, nens i jo mateixa units altre cop pel fil de la poesia. Un fil que ha estat el conductor de tot un curs ple de sorpreses i de tasques ben fetes.

.

En el programa de mà del concert “Et toca a tu” apareix el poema que tanca aquest petit article. Està posat en reconeixement a tots els que han fet possible el projecte. Un dels llocs d’honor correspon a Germanes Bertomeu, un centre escolar que s’ha de sentir content i orgullós per la seva bona feina.

.

Felicitats a tots i moltes gràcies!

.

                                                   Lola Casas

 

Mica de cuina

Un gram de poesia,

una unça de tendresa,

una terça de solidaritat,

una mesura d’il·lusió

       i un pessic d’amor.

         Una recepta per a l’esperança.

              (Del llibre “Retalls poètics)