El Jersei / “El Jersey”. Ed. La Galera. Col.leció Cues de Sirena

Il·lustrat per Marie Nigot.

  

La gateta Cendra i el seu amic es compren un jersei molt bonic. Com que estan molt contents es compren un gelat i…

La gata Bruna y su amigo se compran un jersey muy bonito. Para celebrarlo se comen un delicioso helado y…

Als nens i nenes de la meva classe, enamorats del Sol, la Lluna i les estrelles.

Em diuen Tano / “Me llamo Tano”. Ed. La Galera. Col. Cues de Sirena

Il·lustrat per Raúl Nieto.

    

Em diuen Tano i sóc un ruquet fort i rodanxó, de pell color marró i orella llarga. Alguns m’anomenen burro, d’altres em diuen ase…

Me llamo Tano y soy un borrico fuerte y rechoncho de pelaje marrón y largas orejas. Unos me llamana burro, otros me llaman asno…

Per a Maür, Bernat i els seus amics, els rucs.

Palma, una bruixa escabellada. Col. Pròxima Parada. Santillana, Grup Promotor.

Il·lustrat per Subi

La Palma és una bona bruixa i ajuda a tothom qui pot. Però se li ha girat tanta feina i va tan atabalada que fins i tot els cabells se li han esvalotat..

Tornar a tenir la cabellera pentinada és un dels reptes més difícils davant dels quals la Palma s’ha trobat mai, i li caldrà demanar ajuda a amics, veïns i familiars. Ho aconseguirà?

A Anjelica Huston, la reina de les Bruixes i a Pedro Máñez, el millor perruquer del món.

Altra vegada l’Anjelica!

Des de fa 25 anys, els meus cabells (que ara ja són molt blancs) estan en les mans d’en Pedro.

L’escala d’en Pinxo / “La escalera de Panxo”. Col. Ales de paper. Ed. Lynx.

Il·lustrat per Carmen Queralt

En Pinxo és un ratolí llest i decidit, però molt petit, com tots els ratolins. Per això, quan vol agafar la gran pinya que ha vist a dalt d’un pi, ha de demanar ajuda a altres animals del bosc. L’astuta guineu li explicarà com fer-ho.

Panxo és un ratón listo y decidido, pero tan chiquito cómo el resto de los ratones. Por este motivo, cuando quiere coger la gran piña que ha descubierto en la copa de un pino, ha de pedir ayuda a otros animales del bosque. La astuta zorra le indicará el camino adecuado.

A Montxo Armendàriz, l’amic que fa cinema.

En Montxo és un cineasta honrat. Les seves pel·lícules mai et deixen indiferent. Secretos del corazón ens va posar en contacte permeten un els treball d’autor més bonics que he fet amb els meus alumnes.

Ernest / “Ernesto”. RBA Libros.

Il·lustrat per Gusti

    

L’Ernest, el més fort i temut dels animals, s’ha despertat amb una gana tremenda. Per calmar-la, amb els ulls temibles escorcolla la sabana i busca una presa. Quan per fi la troba i està a punt de fer la gran urpada, l’Ernest sent una veu que li recorda coses que el rei de la selva no ha d’oblidar mai.

Ernesto, el más fuerte y temido de los animales, ha despertado con un hambre atroz. Para calmarla, sus terribles ojos registran la sabana en busca de una presa. Cuando al fin la encuentra y sus músculos están prestos a dar el gran zarpazo, Ernesto escucha una voz que le recuerda cosas que el rey de la selva nunca debe olvidar.

Aquest llibre el dediquem a tots els felins, especialment al linx ibèric, el felí més amenaçat d’Espanya i del món. Amb cada animal que desapareix de la terra se’n va un trosset de cada un de nosaltres.

Agata. Ed. Lapis.

Il·lustrat per Agustín Comotto

Agata è piccola, piccolissima tanto che può fare il bagno nel lavandino e al cinema ha bisogno di una pila di cuscini per vedere i film, ma ha una grandíssima… voluminosa… sproporzionata passione: ¡IL VIOLONCELLO!

A l’OBC. L’Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya.

Moltes de les meves tardes de dissabte estan dedicades a l’Auditori de Barcelona i a la seva orquestra. A tots els músics, gràcies.

Vermell Tacat . Lynx

Il·lustrat per Miguel Ordóñez

La Berta és una marieta de color vermell intens que viu feliç entre les plantes. Un dia, però, pensa que es troba massa sola i decideix sortir a buscar parella. Sembla fàcil: el seu company ideal haurà de ser vermell com ella. Però la Berta s’adonarà que per trobar algú amb qui compartir la vida, no t’has de fixar només e les aparences…

A Berta Colomer Carrau, eixerida com una marieta.

Ja vénen, ja vénen. Lola Casas – Francesc Chiva. Edita Institut Municipal d’Acció cultural de Mataró

Il·lustrat per Carme Queralt

    

Jo li volia donar la carta al Rei Negre! Si no tenen la carta, no es recordaran de mi!

Somni viatger d’una nena durant la Nit de Reis especialment adreçat a tots els nens i nens de la ciutat de Mataró.

A tots els nens i les nenes de Mataró.

Pep, l’escombriaire. Baula

Il·lustrat per Mercè Arànega.

En Pep és un escombriaire treballador i polit que cada matí s’entristeix quan contempla la plaça i els carrers plens de papers i deixalles. En adonar-se del poc que es valora la seva feina, en Pep s’imagina emprenent nous oficis i vivint-los com si fossin fantàstiques aventures. Però un fet sorprenent farà que torni a estimar el seu treball i que se senti de nou content i feliç.

Dedicat a Pep Duran, Pep Illa, Pep Riera, Pep Ros, Pep Tuneu i Pep Sivilla i a tots els escombriaires d’arreu del món.

Lola

A tots ells i també al meu estimat avi Pep.

Mercè.

Les set cabretes i el llop. Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Il·lustrat per Maxu Luchini.

El conte tradicional, el de sempre, on el pobre llop les massa magres i acaba molt malament,,, però escrit en vers i il·lustrat amb molta gràcia per Maxi Lchini.

El llibre està dedicat a Cristina,Carmen i Elena Hulsewé, filles de la violinista Ana Galán.

Les set cabretesLes set cabretes (Contraportada)

 

 

 

 

 

 

.

Em_Diuen TANO. El Cep i la Nansa Edicions.

Il·lustrat per Joan Turu.

En Tano ha fet 25 anys i, hem celebrat aquest aniversari amb una nova edició del seu conte.

La història del burret trempat i treballador, aquesta vegada il·lustrada per en Joan Turu.

“Em diuen Tano” està dedicat a Rucs del Corredor (lloc on podeu trobar el Tano i els seus companys) i a l’escola Vedruna de Malgrat de Mar que, des de fa una pila d’anys, llegeixen i estimen en Tano.

em-diuen-tano-2016em-diuen-tano-contraportada-2016

Mentides. El Cep i la Nansa Edicions.

Il·lustrat per Cristinas Losantos.

La imaginació dels nens és l’eix central d’aquest llibre amb molt poc text i bellament il·lustrat per la Cristina Losantos.

Vull donar gràcies a l’editora Cesca Mestres per haver cregut en aquesta obra i haver-la publicat amb qualitat i amor.

 El llibre està dedicat a l’escola “Lluís Castells del bonic poble de Riudaura, un centre escolar que permet que la imaginació visqui dins les seves aules. També a Cristina Hulsewé, una noieta encantadora.

Per fi, Nadal!. El Cep i la Nansa Edicions.

¡Por fin es Navidad!. Carambuco ediciones

Il·lustrat per Sebastià Serra.

En aquest llibre, trobareu un pessebre “una mica diferent”. Les figuretes, quan arriba la nit, prenen vida pròpia i es mouen i actuen de manera ben  poc usual.

Il·lustrat per Sebastià Serra, “Per fi, Nadal!”, en català, “¡Por fin es Navidad!”, en castellà, és un llibre divertit per compartir i passar una bona estona.

El llibre està dedicat a la Núria i en Rafa de la llibreria Dòria de Mataró i a Alberto i Robert, dos grans mestres d’escola primària

 

 

 

 

 

 

 

Lletjos i lletges?. El Cep i la Nansa Edicions.

¿Feos y feas?.Carambuco ediciones

Il·lustrat per Gusti.

Àlbum il•lustrat magníficament pe Gustí enterament amb un bolígraf amb tinta de varius colors els personatges mes estrambòtics mai dibuixats os saluden! I us diuen que…

Dedicat a la memòria de Roald Dahl i a la mestra Dolors López i els seus alumnes per la Lola Casas, i a “mi bobe Perla, a la bobe Lara a mi seide Elias a mi tía Sara. A mi amigo Carlos Cartalán” de Gusti.