Tot Dahl /”Todo Roald Dahl”. La Galera

Il·lustrat per Pere Borrell

    

Aquest llibre és més que un repàs a la bibliografia infantil i juvenil del gran autor gal·lès. Dir que “només” són propostes e lectura també és inexacte. Lola Casas aconsegueix transmetre la passió per l’obra de Roald Dahl com només ho pot fer una persona que traspua amor per la literatura y passió per l’ensenyament. Les propostes que fa de Matilda, de Charlie i la fàbrica de xocolata, entre d’altres, poden generar un munt d’activitats per a la classe, una nova manera de redescobrir un clàssic que teníem oblidat o el cuquet per descobrir unes novel·les que ens captivaran.

Este libro es más que un repaso a la bibliografía infantil y juvenil del gran autor galés. Decir que son únicamente propuestas de lectura sería también inexacto. Lola casas consigue transmitir la pasión por la obra de Roald Dahl como sólo lo puede hacer una persona apasionada por la literaturs y la enseñanza. Las propuestas sobre Matilda, Charlie y la fábrica de chocolate  o La brujas, entre otras, pueden generar diversas actividades para el aula, una nueva manera de descubrir un clásico que habíamos olvidado o las ganas de leer unas novelas que nos cautivarán.

És el llibre que he dedicat a més persones. Totes elles em van ajudar a recopilar idees per a un llibre que estimo moltíssim.

Jo llegeixo/”Yo Leo”. Lola Casas – Jordi Centelles. Pirene. Col. Deixeu-los llegir

Il·lustrat per Montse Ginesta.

    

Els autors, mestres experimentats en la dinamització de la lectura a l’escola, plantegen un seguit d’activitats que responen a una determinada filosofia de la lectura i de l’educació en general: tant en els infants com en els adults, el llibre – com el desig de saber – ha de ser sempre una font de plaer, mai una càrrega.

Sus autores, maestros experimentados en la dinamización de la lectura en la escuela, plantean una serie de actividades que responden a una determinada concepción de la lectura y de la educación en general: tanto en los niños como en los adultos, el libro – al igual que el deseo de saber – ha de ser siempre fuente de placer, jamás una carga.

A tots aqueslls que d’alguna manera ens van ajudar a escriure aquesta història.

Caixa d’eines. Ed. La Galera

Literatura, il·lustració, cinema… Una pila d’eines i suggeriments creatius per treballar amb alegria a l’aula.

Llegim?. Lola Casas – Jesús González. Cercle de Lectors.

    

Els autors tenen una llarga experiència a fer venir a nens i joves moltes ganes de llegir, d’aquesta experiència neix Llegim?, una invitació a compartir el plaer de la lectura.

La Gran Biblioteca de les Tres Bessones / “La Gran Biblioteca de las Tres Mellizas”.

Lola Casas – Jesús González. Cromosoma.

    

Un treball d’investigació destinar a la part El racó dels savis d’aquesta col·lecció. Una feina de moltes hores i d’agradables descobertes.

Un trabajo de investigación destinado a El rincón de los sabios de esta colección. Una tares de muchas horas y agradables descubrimientos.

La nena que volia ser mestra. Voliana Edicions.

Il·lustració de la coberta: Miguel Bachs Taberner.

Lletres capitals: Gibet Ramon.

“La idea de recollir i escriure els records recopilats en aquest llibre va néixer de la ment de l’editor David Monserrat, un home bo, intel·ligent, excel·lent professional i molt persuasiu, que em coneix prou bé perquè portem un temps considerable treballant plegats en la publicació d’uns quants dels meus llibres….

I aquí en teniu el resultat. No són memòries, són petites experiències viscudes amb senzillesa i –espero– explicades de manera lleugera i entretinguda…”

Extret de la introducció. El perquè de tot plegat.