Author Archive
Benvolguda Lola! (A manera de pròleg)
La Lola Casas, la meva amiga, m’ha convidat a escriure el pròleg del seu llibre de memòries. M’ha fet molta il·lusió però penso que, en aquest cas, el meu únic mèrit és que la insòlita i curiosa retrobada d’ambdues, al cap de més de cinquanta anys, va provocar en la Lola un regirar dels seus records i la necessitat de deixar-ne testimoni escrit.
Personalment, formo part d’aquests records pels cinc estius que vam compartir plegades en un petit i agradós internat de la comarca de La Selva, on les caloroses jornades transcorrien de manera lenta i plaent entre excursions i remullades a la riera, tallers de “labors”, classes de música i passejades amb els ulls posats en uns jovenets molt interessants que circulaven en bicicleta.
Amb gran alegria, he retrobat la Lola. Aquella nena divertida i simpàtica és ara una dona decidida, inquieta i imaginativa, que s’ha dedicat a enriquir les fantasies lectores dels nostres infants i a ajudar a professionals de l’ensenyament en la seva important tasca diària.
Gràcies, Lola, per la teva amistat.
Pròleg: Elena Castillo de la Rosa
Il·lustració de coberta: Miquel Bachs Taberner
Lletres capitals: Gibet Ramon
Text: Lola Casas

(*) Música: “Jota Festera” de la Banda Aires del Montseny
Carme Clopés Traveria (Montseny, 1964).
Biòloga i educadora ambiental.
Cinta Riera Magenat (Premià de Mar, 1964).
Educadora ambiental i il·lustradora de natura.
Lola Casas Peña (Mataró, 1951).
Mestra i escriptora.
Tres dones d’empenta i una mica bruixes que tenen la facultat d’escoltar i parlar amb els arbres i amb els animals que viuen en ells, descobrint les interessants curiositats, la gamma de formes i colors i el llenguatge poètic que els envolta.
Aquest llibre recull aquestes descobertes i us les ofereix amb la certesa que us animaran a ser més companys i amics del vostre entorn.
Aquí teniu les imatges de la presentació de les darreres quatre novetats publicades en plena pandèmia. Són els llibres Lletjos i lletges? amb il·lustracions de Gusti, 50 escletxes i un raig de lluna, amb la Laura Borràs, Temps de fred-Temps de Calor, amb la Gibet Ramon i Divuit poemes de natura i un conte entremaliat amb la Gemma Capdevila.

Saltem a Corda? és un és un projecte que pretén proporcionar a l’alumnat i als centres cançons per saltar a corda. Parteix de la idea de Lola Casas i està elaborat amb textos creats per ella, la transcripció de partitures de Xavier Rodon, les il·lustracions de Rubén Bravo, les veus de Matías, Ana, María, Aitana, Iván i Aina (alumnes de Primària de l’Escola Camí del Mig i l’Escola Pia Santa Anna, de Mataró) i l’edició de so de Rosa Maria Vidal.
El trobareu aquí Document
No tota la poesia a de ser rimada i en aquest llibre en trobareu uns quants exemples del que podem anomenar vers lliure o text poètic. Seguin les passes dels llibres “Ulls de merla” i “Temps de fred, temps de calor” ens endinsem en un caminoi que ben bé no sabem on ens portarà.
Magníficament il·lustrat per Laura Borràs i amb l’inestimable treball d’edició d’El Cep i la Nansa Edicions aquí teniu “50 escletxes i un raig de lluna”. Desitjo de tot cor que us agradi.
Llibre dedicat a Hèctor Parra, Tània Parra i Imma Santacreu per part meva i amb calidesa, a tothom qui somriu a la lluna de part de la Laura Borràs
Per què llegim?
Primer de tot, llegim per passar-ho bé, per gaudir d’una història, per evasió personal, per plaer. Aquest és, potser, el principal destí del fet de llegir.
En aquesta guia trobareu una tria de narracions i poemes en la que he col·laborat amb les bibliotecàries de la comarca del Maresme per llegir en veu alta i una sèrie de recomanacions per millorar aquesta modalitat de lectura.
I si voleu podeu veure el vídeo de presentació de la guia a YouTube