Author Archive

Muntanyes de suro, camins de serradures, riu de paper de plata, neu de farina, una mica de molsa, no gaire… Pastors i pastores, galls i gallines, cabres i cabrits, un ase… No hi falta de res!

A casa, cada Nadal, fem un gran pessebre!

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquest llibre, trobareu un pessebre “una mica diferent”. Les figuretes, quan arriba la nit, prenen vida pròpia i es mouen i actuen de manera ben  poc usual.

Il·lustrat per Sebastià Serra, “Per fi, Nadal!”, en català, “¡Por fin es Navidad!”, en castellà, és un llibre divertit per compartir i passar una bona estona.

El llibre està dedicat a la Núria i en Rafa de la llibreria Dòria de Mataró i a Alberto i Robert, dos grans mestres d’escola primària

 

Les quatre del matí.

La merla refila

desvetllant l’albada.

 

 

 

 

 

 

 

Les merles són ocells intel·ligents i murris que viuen als camps i també a places i parcs de les nostres ciutats. El seu cant melodiós es deixa sentir a primera hora de la matinada, un cant que convida a la poesia.

Llibre magníficament  il·lustrat per Gibet Ramon. Editat per El Cep i la Nansa

Dedicat als nois i noies de la tertúlia “Llegim” de la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró: Àngela, Claudia, Coral, Èlia, Farners, Gerard, Imen, Laia, Jaume M., Paula, Sara, Jaume R., Núria, Marc, Guillem, Diego i Emma. Gràcies a tots per la vostra amistat.

 

ESTRELLES

El sol s’adorm a ponent,

Es fa fosc en un moment.

Un munt de brillants donzelles,

amb les mirades més belles,

obren totes les parpelles.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Els homes i les dones  amb l’astronomia estudien els planetes, els satèl·lits, les constel·lacions, els forats negres… I els extraterrestres, de manera discreta i silenciosa, potser ens estudien a nosaltres?

Llibre editat per Barcanova Editorial, amb poemes de Lola Casas i els coneixements astronòmics de Jordi Lopesino i les celestials  il·lustracions de Gibet Ramon

 

‘Un batec alhora’ és un dels grans títols que ha donat la literatura juvenil recent. Obra de l’autora nord-americana Sharon Creech, va ser tot un fenomen editorial quan es va publicar al seu país, l’any 2004, i des de llavors ha venut més de 100.000 còpies. Explica la historia de l’Annie, una nena de dotze anys a qui li encanta córrer descalça, passar l’estona amb el seu avi i a dibuixar. A les portes de l’adolescència, la vida tranquil•la de l’Annie comença a canviar quan el seu estimat avi comença a perdre la memòria, la seva mare mare li anuncia que espera un nen. En plena confusió sobre el nou món que li cau a sobre, l’Annie es concentra en els deures que li ha posat la seva professora d’art: dibuixar la mateixa poma cada dia durant 100 dies. Un procés en el qual la noia s’adonarà que sí, que ella també és capaç d’adaptar-se als canvis.

Bona part de l’originalitat d’aquesta historia agredolça, que aborda temes com la família, l’amistat o la mort, és la manera com està escrita, en vers lliure i amb un llenguatge senzill i directe. És una mostra del talent de Creech, una de les millors autores de literatura infantil i juvenil dels Estats Units, país on ha rebut les medalles Newberry i Carnegy, dos guardons de referencia en aquest àmbit. Malgrat la popularitat d’‘Un batec alhora’ a l’altra banda de l’oceà, aquí encara és un títol força desconegut. Però s’espera que això canviï ara que l’edita en català Nandibú, l’editorial que ha impulsat Pagès Editors per a títols infantils i juvenils.

Dòria Llibres acull aquest dissabte (19/05/2018) la presentació del llibre. Comptarà amb la lectura i presentació a càrrec de l’escriptora mataronina Lola Casas, experta en literatura infantil i juvenil i tota una ‘fan’ de la novel•la, que ha descobert a la gent de Nandibú. La seva editora, Alba Besora, l’acompanyarà en la vetllada, que comptarà amb la veu d’Imane Akandouch. Un capvespres literari ben especial que s’acompanyarà de diverses sorpreses.

 

Text: Vern Bueno. Capgròs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Cincopa WordPress plugin

SENYORES I SENYORS,

PARIN MOLTA ATENCIÓ.

HI HA BESTIOLES AMAGADES

QUE ASSEGUREN DIVERSIÓ.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Llibre esplèndidament il·lustrat per  Gusti.  Editat a Argentina per Los Duraznos de pequeño editor, al 2017, ara al nostre país  gràcies a El Cep i la Nansa Edicions i Carambuco ediciones. Dedicat a la Vera i als seus pares, la violista María Moro i el director d’orquestra Pablo González. 

.

 

 

El dissabte dia 10 de març, a la llibreria Dòria de Mataró, vam presentar el llibre “Comerç de poemes, poemes de comerç”

El públic va sortir encantat després d’escolar els poemes llegits per l’Enric Domingo i la Imen Akandouch, gaudir amb les il·lustracions de la Gibet Ramon i degustar les creacions amb xocolata regalades pels mestres  pastissers Claudi Uñó i Raül Cegarra.

Va ser una presentació senzilla, divertida i molt dolça.

Powered by Cincopa WordPress plugin

El dissabte 24 de febrer, a l’Auditori de Girona, el Conservatori d’aquesta ciutat va muntar un fantàstic espectacle familiar basat en música de Dimitri Xostakòvitx i poemes meus sobre aquest compositor.

Us deixo un enllaç  al programa i imatges perquè gaudiu de muntatge.

Felicitats a tots els músics, pallassos, ballarins i personal organitzador de l’espectacle!

Powered by Cincopa WordPress plugin

Gràcies a Cavall Fort i a Joaquim Carbó.

Malauradament, aquests dies, mestres i escoles han estat i estan sent maltractats, insultats i criticats sense pietat. Davant aquesta tremenda situació, us faig arribar un poema per agrair la vostra tasca i i empenta.

Companys, companyes: no esteu sols!

Gràcies per tot!

Ànims i fins sempre!

 

La meva mestra (també el meu mestre)

M’explica coses del món,

de mates i geografia,

ens llegeix faules i contes

i llibres de poesia.

M’ajuda a preparar els exàmens,

els treballs i la lliçó.

Li hauria de fer més cas…

Sempre sol tenir raó!

 

Alguns cops s’enfada

i crida!

Es queda seriosa

i em renya!

però, si em poso a pensar:

quantes coses que m’ensenya!

 

A vegades, m’atabala,

m’omple de feina

i em rondina!

però, si m’entristeixo,

amb suau tendresa m’anima.

 

Saps del que estic segur?

del molt i molt que m’estima!

 

(*Del llibre Anem a l’escola)