Archive for the ‘General’ Category

‘Un batec alhora’ és un dels grans títols que ha donat la literatura juvenil recent. Obra de l’autora nord-americana Sharon Creech, va ser tot un fenomen editorial quan es va publicar al seu país, l’any 2004, i des de llavors ha venut més de 100.000 còpies. Explica la historia de l’Annie, una nena de dotze anys a qui li encanta córrer descalça, passar l’estona amb el seu avi i a dibuixar. A les portes de l’adolescència, la vida tranquil•la de l’Annie comença a canviar quan el seu estimat avi comença a perdre la memòria, la seva mare mare li anuncia que espera un nen. En plena confusió sobre el nou món que li cau a sobre, l’Annie es concentra en els deures que li ha posat la seva professora d’art: dibuixar la mateixa poma cada dia durant 100 dies. Un procés en el qual la noia s’adonarà que sí, que ella també és capaç d’adaptar-se als canvis.

Bona part de l’originalitat d’aquesta historia agredolça, que aborda temes com la família, l’amistat o la mort, és la manera com està escrita, en vers lliure i amb un llenguatge senzill i directe. És una mostra del talent de Creech, una de les millors autores de literatura infantil i juvenil dels Estats Units, país on ha rebut les medalles Newberry i Carnegy, dos guardons de referencia en aquest àmbit. Malgrat la popularitat d’‘Un batec alhora’ a l’altra banda de l’oceà, aquí encara és un títol força desconegut. Però s’espera que això canviï ara que l’edita en català Nandibú, l’editorial que ha impulsat Pagès Editors per a títols infantils i juvenils.

Dòria Llibres acull aquest dissabte (19/05/2018) la presentació del llibre. Comptarà amb la lectura i presentació a càrrec de l’escriptora mataronina Lola Casas, experta en literatura infantil i juvenil i tota una ‘fan’ de la novel•la, que ha descobert a la gent de Nandibú. La seva editora, Alba Besora, l’acompanyarà en la vetllada, que comptarà amb la veu d’Imane Akandouch. Un capvespres literari ben especial que s’acompanyarà de diverses sorpreses.

 

Text: Vern Bueno. Capgròs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Cincopa WordPress plugin

SENYORES I SENYORS,

PARIN MOLTA ATENCIÓ.

HI HA BESTIOLES AMAGADES

QUE ASSEGUREN DIVERSIÓ.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Llibre esplèndidament il·lustrat per  Gusti.  Editat a Argentina per Los Duraznos de pequeño editor, al 2017, ara al nostre país  gràcies a El Cep i la Nansa Edicions i Carambuco ediciones. Dedicat a la Vera i als seus pares, la violista María Moro i el director d’orquestra Pablo González. 

.

 

 

El dissabte dia 10 de març, a la llibreria Dòria de Mataró, vam presentar el llibre “Comerç de poemes, poemes de comerç”

El públic va sortir encantat després d’escolar els poemes llegits per l’Enric Domingo i la Imen Akandouch, gaudir amb les il·lustracions de la Gibet Ramon i degustar les creacions amb xocolata regalades pels mestres  pastissers Claudi Uñó i Raül Cegarra.

Va ser una presentació senzilla, divertida i molt dolça.

Powered by Cincopa WordPress plugin

El dissabte 24 de febrer, a l’Auditori de Girona, el Conservatori d’aquesta ciutat va muntar un fantàstic espectacle familiar basat en música de Dimitri Xostakòvitx i poemes meus sobre aquest compositor.

Us deixo un enllaç  al programa i imatges perquè gaudiu de muntatge.

Felicitats a tots els músics, pallassos, ballarins i personal organitzador de l’espectacle!

Powered by Cincopa WordPress plugin

Gràcies a Cavall Fort i a Joaquim Carbó.

Llegint als centres electorals la vigília del 1-O.

Powered by Cincopa WordPress plugin

 

La imaginació dels nens és l’eix central d’aquest llibre amb molt poc text i bellament il·lustrat per la Cristina Losantos

Vull donar gràcies a l’editora Cesca Mestres, El Cep i la Nansa Edicions,  per haver cregut en aquesta obra i haver-la publicat amb qualitat i amor.

El llibre està dedicat a l’escola “Lluís Castells del bonic poble de Riudaura, un centre escolar que permet que la imaginació visqui dins les seves aules. També a Cristina Hulsewé, una noieta encantadora.

En Tano ha fet 25 anys i, hem celebrat aquest aniversari amb una nova edició del seu conte, aquesta vegada il·lustrada per en Joan Turu.

em-diuen-tano-2016

I ho em celebrat a Rucs del Corredor!!

Powered by Cincopa WordPress plugin

.

Si voleu o necessiteu alguna foto meva, podeu triar-la entre aquestes que m’ha fet el gran fotògraf  May Zircus.

Powered by Cincopa WordPress plugin